Reviews bol.com

Review Lola’s sint

Gemiddelde beoordeling

Klantbeoordeling: 5 van de vijf sterren na 4 reviews

Pluspunten

  • Leerzaam (3)
  • Grappig (2)
  • Mooi vormgegeven (2)

Deel je ervaring met anderen

Schrijf een review


2 van de 3 stemmers vond deze review nuttig

Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren Wauw, zo kan het ook!

KarinHelmers Ik raad dit product aan
30-39 jaar

13 oktober 2014

Allereerst en bovenal: een heel leuk Sinterklaas-prentenboek. Mijn dochter (bijna 3) wil het boek steeds opnieuw lezen.
Maar waar heel Nederland blijft hangen in de pieten-discussie, geeft dit boek gewoon de oplossing! En ook nog eens in een heel leuk kinderboek en op een briljante wijze, die zelfs, of misschien juist, de kinderen begrijpen: Sinterklaas heeft gewoon pieten en die pieten hebben gewoon allerlei huidkleuren. Ze worden zwart van de schoorsteen. That’s it. En het mooiste vind ik dat het nergens benoemd wordt, het is alleen in de illustraties zichtbaar. Voor mijn jongste dochter is het spannend, maar voor mij ook, op een hele andere manier. Door het lezen van de gratis leesgids bij het boek ( www.lolassint.nl/gratis/ ), besef ik me steeds meer dat ik, hoewel ik me als blanke Nederlander eerst niet zoveel aantrok van de hele Pieten-discussie, het voor de donkere Nederlanders wel echt een punt is. We zitten met z’n allen heel erg vast in een verouderd en soms kwetsend beeld. Dit boek, en de leesgids laten heel mooi zien hoe we heel makkelijk los kunnen komen uit dat beeld: waarom zouden de pieten van Sinterklaas niet inderdaad gewoon verschillende huidkleuren hebben? Dan zijn ze een afspiegeling van onze multiraciale samenleving! Dan wordt het pas echt een VOLKS-feest! Dan kunnen de pieten kleuren namen krijgen naar de kleding die ze dragen en is zwarte piet die met het (overwegend) zwarte pak aan. Blauwe piet wiede wiede wiet! Dan doet de huidkleur van de piet er niet meer toe. Dan is het een kinderfeest in de hele zin van dat woord, een echt feest voor alle kinderen, ongeacht hun kleur. Heerlijk om in dit boek al even in die wereld te kunnen leven!

Pluspunten:
Leerzaam, Grappig, Spannend, geeft openingen voor maatschappelijke oplossingen!

Help andere klanten de beste reviews te vinden

Was deze review nuttig voor jou? Ja | Nee | Ongepast?

3 van de 4 stemmers vond deze review nuttig

Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren Een veelkleurig Sinterklaasverhaal voor iedereen

JuliaRuijter Ik raad dit product aan
30-39 jaar | Amsterdam

18 september 2014

Kristina is zich zeer bewust van beeldvorming bij jonge kinderen. Ik ben dat ook. Ik wil geen Zwarte Piet voor mijn kind en haar eventuele kinderen. Lola’s Sint helpt op een speelse, positieve en vrije wijze aan de verandering van Zwarte Piet naar Piet. Piet die welke kleur dan ook mag hebben. Zonder dit te benoemen helpt Lola’s Sint ons en onze kinderen. Een zeer welkome schat in de kinderboekenkast van nu! Ook nog eens ontzettend mooi ge├»llustreerd!

Pluspunten:
Leerzaam, Mooi vormgegeven, Vernieuwend, positieve beeldvormimg

Help andere klanten de beste reviews te vinden

Was deze review nuttig voor jou? Ja | Nee | Ongepast?

3 van de 4 stemmers vond deze review nuttig

Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren A very welcome variation on Sinterklaas and the Pieten.

CindyIy Ik raad dit product aan
30-39 jaar

11 september 2014

Lola’s Sint is a cheerfully illustrated bilingual book and a welcome variation on the Sinterklaas and his Petes tradition.
While we want to enjoy this important celebration, the obvious racism of it is problematic for me. I am happy that people are getting aware that it must evolve and Kristina’s book is an example of how having different Petes can easily be introduced so that everybody can enjoy the festivities.
The political message is clear yet subtle and the story, being directly related to their experience, is appealing to children.
I definitely recommend this book!

Pluspunten:
Leerzaam, Mooi vormgegeven, Grappig

Help andere klanten de beste reviews te vinden

Was deze review nuttig voor jou? Ja | Nee | Ongepast?

3 van de 4 stemmers vond deze review nuttig

Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren Noodzakelijk en plezierig

SarahDeMul Ik raad dit product aan

28 augustus 2014

Lola’s Sint is een herschrijving van het klassieke Sinterklaasverhaal, een moderne versie die veel beter dan het klassieke verhaal aansluit bij de realiteit van kinderen vandaag in Nederland en Vlaanderen. Het is helaas vandaag nog steeds zeldzaam dat de hoofdrol in een kinderboek is weggelegd voor een Senegalees-Nederlands meisje, zoals in Lola’s Sint wel het geval is. En de pieten weerspiegelen de verschillende etniciteiten van de kinderen die naar de Sinterklaasparade komen kijken. Lola’s Sint is niet alleen een noodzakelijk maar vooral een heel plezierig boek. Mijn vier-jarige dochter is er volledig in de ban van. We hebben het boek dan ook al aan vele vriendjes en vriendinnetjes cadeau gedaan.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *